



1 / 4
26
,48 zł
z 44 szt.
Dostawa
Dostawa od 18,99 zł. Dostawa u Ciebie we wtorekSZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprawdzony sklep | Kupujesz od firmy
Mojagalanteria
4.9
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

26.48 zł
Parametry
Stan
nowy
Opis
Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
Specyfikacja:
- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.
- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.
- Dokładność potwierdzona certyfikatem.
- Średnica tarczy ok. 5cm.
- Długość całkowita ok. 14cm.
- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.
Numer oferty: 62016242
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Porównaj produkty
Stan
nowy
Stan
nowy
EAN
5908287236974
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty