
1 / 1
11
,04 zł
z 9 szt.
Dostawa
Dostawa od 13,00 zł. Dostawa u Ciebie pojutrzeSZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprzedawca
PiwoPiweczko
4.9
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

11.04 zł
Parametry
Stan
nowy
EAN
5908277707293
Opis
Podpuszczka mikrobiologiczna to wegetariański preparat enzymatyczny, który służy do szybkiego i skutecznego koagulowania mleka podczas produkcji sera. Otrzymywana z kontrolowanej fermentacji szczepów Rhizomucor miehei jest wysoce skutecznym enzymem, który może być stosowany do produkcji różnych rodzajów sera z mleka np. krowiego, koziego i sojowego. Bezpieczna dla zdrowia, spełnia najwyższe standardy jakościowe i jest polecana dla wegan oraz wegetarian. Dzięki łatwej do obliczenia dawce, a także prostemu sposobowi użycia, podpuszczka mikrobiologiczna to idealne rozwiązanie w domowej produkcji sera.
Sposób użycia:
Szczegółowe przepisy na różne rodzaje serów znajdziesz w Kalkulatorze serowarskim.
Uwagi dodatkowe:
1. Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.
2. Aktywność 10 000 MCU/ml.
Aby podpuszczka zachowała jak najdłużej swoje enzymatyczne właściwości, powinna być przechowywana w temperaturze ok. 5°C.
Numer oferty: 60139111
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Rozbudowany opis produktu wygenerowany automatycznie, niewiążący dla sprzedawcy i mający charakter wyłącznie informacyjny.
Porównaj produkty
Stan
nowy
EAN
5908277707293
Stan
nowy
EAN
5904816000337
Stan
nowy
EAN
5908277703943
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty