





4
1 / 9
10
,00 zł
z 11 szt.
Dostawa
Dostawa od 13,00 zł. Dostawa u Ciebie we wtorekSZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprawdzony sklep | Kupujesz od firmy
PiwoPiweczko
4.9
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

10.00 zł
Parametry
Stan
nowy
EAN
5908277703943
Opis
Chcesz wykonać swój pierwszy domowy ser? A może szukasz podpuszczki gwarantującej Ci wysoką jakość i efektywność podczas produkcji? Domowy ser wykonany we własnej kuchni to gwarancja zdrowego składu, delikatnego smaku i aromatu, ze względu na które już nigdy nie sięgniesz po sklepowe sery! Mikrobiologiczna podpuszczka w proszku jest zaś enzymatycznym produktem uzyskanym w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei, który pozwala w łatwy i szybki sposób na wykonanie serów zarówno z mleka krowiego, koziego, jak i sojowego. Podpuszczka jest w 100% wegetariańska, dzięki czemu wykorzystać można ją również w diecie unikającej spożycia produktów pochodzenia zwierzęcego. 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka, w zestawie znajdziesz zaś, aż 5 saszetek, co pozwoli Ci przygotować sery nawet ze 100 L mleka.
1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
Aktywność 2 250 IMCU/ml
Numer oferty: 60139110
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Rozbudowany opis produktu wygenerowany automatycznie, niewiążący dla sprzedawcy i mający charakter wyłącznie informacyjny.
Porównaj produkty
Stan
nowy
EAN
5908277703943
Stan
nowy
EAN
5908277707293
Stan
nowy
EAN
5908277706128
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również