thumbnail-1thumbnail-2thumbnail-3thumbnail-4thumbnail-5
thumbnail-6

1

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g na Arena.pl

1 / 6

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

27

,99 zł

z 7 szt.

Dostawa

Dostawa od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
Dostawa u Ciebie we wtorek
PayPo logo

ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ

Zapłać do 30 dni, bez dodatkowych kosztów

Sprawdzony sklep | Kupujesz od firmy

udanewypieki

5

Zwroty

14 dni na odstąpienie od umowy

thumbnail

27.99 zł

Parametry


Stan

nowy

EAN

5905996990227

Opis


CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

CZEKOLADA MLECZNA 32,1 %

SICAO

producent: Barry Callebaut

waga 250g +/- 1g

płynność 2/5

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

Czekolada mleczna producenta Barry Callebaut o wszechstronnym zastosowaniu.

Ma postać kaletek do rozpuszczania o przyjemnym, łagodnym, mlecznym smaku z lekką nutką karmelu. Minimalna zawartość kakao to 32,1%.

Doskonała do fondue, deserów, ciast, wypieków oraz przygotowania gorącej czekolady.

Produkowana jest w postaci niedużych kaletek/pastylek. Taka postać umożliwia łatwe dozowanie i rozpuszczanie do postaci płynnej.

Wspaniale nadaje się do przygotowania pralin, napojów, musów, kremów oraz do tworzenia dekoracji i setek innych czekoladowych pyszności.

Czekoladę można używać także do bezpośredniego spożycia. Czekoladę można również rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia.

Pozostałe zastosowanie: do fondue oraz fontann ( po uprzednim upłynnieniu), jako polewa do ciast, wypieków, lodów, deserów oraz do produkcji pralin i czekoladek.

skład: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat wanilina, emulgator: E476.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA : na 100 g produktu

Wartość energetyczna: 542 kcal

Tłuszcz: 31,7g w tym kwasy nasycone: 19g

Węglowodany: 56,9g w tym cukry: 55,8g

Białko: 5,6g

Sól: 0,26g

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (12-20 st. C)

Czekolada pakowana w chroniący przed działaniem światła, tzw. doypack ze struną. (niewykorzystaną posypkę można zamknąć do ponownego użycia).

Opakowanie zawiera 250g czekolady konfekcjonowanej z oryginalnego 10kg opakowania.

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

Czym jest płynność czekolady?

Ważne jest, aby do danego zastosowania dobrać czekoladę właściwą pod względem płynności. Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.

Czekolada z wyższym poziomem płynności zawiera więcej masła kakaowego i stworzy po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku. Czekolada z niższym poziomem płynności zawiera mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.

Przykładowo czekolada z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

Jak poprawić płynność czekolady?

Dodawanie tłuszczu kakaowego - małe ilości tłuszczu kakaowego mogą poprawić płynność czekolady, bez zmiany jej smaku.

Właściwe topienie - unikaj bezpośredniego kontaktu z gorącym naczyniem, stosowanie kąpieli wodnej lub mikrofalówki z zachowaniem kontroli temperatury zapobiega przegrzaniu.

Używanie emulgatorów - dodatek lecytyny sojowej lub innych emulgatorów może zwiększyć płynność i ułatwić mieszanie czekolady z innymi składnikami.

Najczęstsze błędy związane z płynnością czekolady

  • Przegrzanie: Powoduje spalanie masy kakaowej, co zmienia jej teksturę i smak.
  • Dodanie wody: Nawet niewielka ilość wody może spowodować zważenie się czekolady.
  • Brak temperowania: Skutkuje matową powierzchnią i brakiem odpowiedniej konsystencji.
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

Numer oferty: 62004546

Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności

Porównaj produkty


Stan

nowy

EAN

5905996990227


Stan

nowy

EAN

5905996990210


Stan

nowy

EAN

5905996990203

PAPILOTKI FOREMKI do babeczek srebrne 50 szt
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek

1 osoba kupiła

DEKORACJA CZEKOLADOWA - czekoladki piłki 6 szt
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek

1 osoba kupiła

BARWNIK SPOŻYWCZY W ŻELU - Modecor zielony 20g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek

1 osoba kupiła

CZEKOLADA biała 28% Sicao Barry Callebaut 250g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA BELGIJSKA mleczna 33,6% Callebaut 500g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA BELGIJSKA KARMEL Gold Callebaut 100g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA BELGIJSKA mleczna 33,6% Callebaut 100g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA BELGIJSKA deserowa 54,5% Callebaut 250g
od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek

Inni klienci oglądali również

CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 250g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 100g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 1kg

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA mleczna Sicao 32,1% Barry Callebaut 500g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA biała 28% Sicao Barry Callebaut 250g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA biała 28% Sicao Barry Callebaut 500g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA biała 28% Sicao Barry Callebaut 100g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA deserowa 54,1% Sicao Barry Callebaut 1kg

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA deserowa 54,1% Sicao Barry Callebaut 1kg

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA Gorzka Sicao 72,5% Barry Callebaut 500g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA deserowa 54,1% Sicao Barry Callebaut 250g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA deserowa 54,1% Sicao Barry Callebaut 100g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA Gorzka Sicao 72,5% Barry Callebaut 100g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek
CZEKOLADA Gorzka Sicao 72,5% Barry Callebaut 250g

udanewypieki

5

od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.
U Ciebie we wtorek

Darmowa dostawa

CZEKOLADA biała 28% Sicao Callets White Barry Callebaut 2,5kg

udanewypieki

5

Darmowa dostawa.
U Ciebie we wtorek