





1
1 / 6
97
,99 zł
zostały tylko 2 szt.
Dostawa
Dostawa od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.SZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprzedawca
udanewypieki
5
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

97.99 zł
Parametry
Stan
nowy
EAN
5905996992900
Opis

Występuje w formie pastylek do rozpuszczenia o średnicy ok 1,5 cm.

Wysokiej jakości, ciemna, deserowa czekolada w pastylkach charakteryzuje się zrównoważonym, intensywnym czekoladowym smakiem dzięki dużej zawartości kakao 54%. A dzięki dużej ilości masła kakaowego (minimum 32-39%) czekolada deserowa SICAO ma doskonałą konsystencję i nadaje się do produkcji wyrobów czekoladowych, jak również do przygotowywania pysznych, kremowych napojów czekoladowych czy fontann.
Czekolada deserowa Sicao charakteryzuje się połączeniem lekkiej słodkości z intensywnością klasycznej, ciemnej czekolady.
Idealny produkt również do domowego fondue. Czekoladę można w bardzo prosty sposób rozpuścić i cieszyć się smakiem owoców otoczonych najlepszą czekoladą. Fondue można przygotować rozpuszczając czekoladę za pomocą kąpieli wodnej lub w mikrofali.
Czekoladę można również stosować do przyrządzania gorącej czekolady, polew, nadzień oraz wszelkiego rodzaju deserów!
Zastosowanie deserowej czekolady SICAO:

skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy. Emulgator E476.
Może zawierać mleko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA : na 100 g produktu
Wartość energetyczna: 2290kJ/547kcal
Tłuszcz ogółem: 36,2g
Węglowodany przyswajalne: 45,7g
Białko: 5,2g
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (12-20 st. C)
Czekolada pakowana w chroniący przed działaniem światła, tzw. doypack ze struną. (niewykorzystaną posypkę można zamknąć do ponownego użycia).
Opakowanie zawiera 1kg czekolady konfekcjonowanej z oryginalnego 10kg opakowania.


Czym jest płynność czekolady?
Ważne jest, aby do danego zastosowania dobrać czekoladę właściwą pod względem płynności. Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolada z wyższym poziomem płynności zawiera więcej masła kakaowego i stworzy po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku. Czekolada z niższym poziomem płynności zawiera mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.
Przykładowo czekolada z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.

Jak poprawić płynność czekolady?
Dodawanie tłuszczu kakaowego - małe ilości tłuszczu kakaowego mogą poprawić płynność czekolady, bez zmiany jej smaku.
Właściwe topienie - unikaj bezpośredniego kontaktu z gorącym naczyniem, stosowanie kąpieli wodnej lub mikrofalówki z zachowaniem kontroli temperatury zapobiega przegrzaniu.
Używanie emulgatorów - dodatek lecytyny sojowej lub innych emulgatorów może zwiększyć płynność i ułatwić mieszanie czekolady z innymi składnikami.
Najczęstsze błędy związane z płynnością czekolady


Numer oferty: 61740336
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Porównaj produkty
Stan
nowy
EAN
5905996992900
Stan
nowy
EAN
5905996990135
Stan
nowy
EAN
5905996992900
Najczęściej kupowane

-11%
55,90 zł
49
,90 złhotsuplegame
4.7

-17%
35,90 zł
29
,90 złhotsuplegame
4.6
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty