
1 / 1
8
,49 zł
z 20 szt.
Dostawa
Natychmiastowa wysyłka na adres e-mailSZCZEGÓŁY
Sprzedawca
Kameleon_bio
1.3
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

8.49 zł
Parametry
Marka
Inna
Stan
nowy
EAN
5903776002061
Opis

Kaszotto z soczewicą i pomidorami to kompozycja dla entuzjastów oryginalnych, wyrazistych smaków. Bogatą w białko soczewicę czerwoną i zieloną z dodatkiem pomidorów Babcia Zosia przyprawiła czosnkiem, kminem rzymskim, tymiankiem, pieprzem cayenne i bazylią. Podstawą dania jest kasza bulgur - najbardziej wartościowa spośród wszystkich kasz pszenicznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Dolej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Gotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Odstaw patelnię do wystygnięcia, a w tym czasie pokrój ser mozzarella w małe kostki. Do ostudzonego kaszotta dodaj jajko i wymieszaj całość. Z powstałej masy uformuj kuleczki wielkości mandarynki, a w środku umieść kawałki sera. Kuleczki obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego!
Składniki:
kasza bulgur (z PSZENICY durum) 67%, soczewica czerwona 10%, pomidor suszony 5,5%, soczewica zielona 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), płatki drożdżowe, cukinia suszona 2%, warzywa suszone (marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk)sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, tymianek, bazylia, pieprz czarny.
*Może zawierać mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Liczba porcji: dla 2 osób
Czas przygotowania: 20 minut


Numer oferty: 61562394
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Porównaj produkty
Marka
Inna
Stan
nowy
EAN
5903776002085
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty