





1
1 / 6
27
,99 zł
z 10 szt.
Dostawa
Dostawa od 10,00 zł lub darmowa dostawa od 200,00 zł.SZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprzedawca
udanewypieki
5
SZCZEGÓŁY
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

27.99 zł
Parametry
Stan
nowy
EAN
5905996990227
Opis


Czekolada mleczna producenta Barry Callebaut o wszechstronnym zastosowaniu.
Ma postać kaletek do rozpuszczania o przyjemnym, łagodnym, mlecznym smaku z lekką nutką karmelu. Minimalna zawartość kakao to 32,1%.
Doskonała do fondue, deserów, ciast, wypieków oraz przygotowania gorącej czekolady.
Produkowana jest w postaci niedużych kaletek/pastylek. Taka postać umożliwia łatwe dozowanie i rozpuszczanie do postaci płynnej.
Wspaniale nadaje się do przygotowania pralin, napojów, musów, kremów oraz do tworzenia dekoracji i setek innych czekoladowych pyszności.
Czekoladę można używać także do bezpośredniego spożycia. Czekoladę można również rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia.
Pozostałe zastosowanie: do fondue oraz fontann ( po uprzednim upłynnieniu), jako polewa do ciast, wypieków, lodów, deserów oraz do produkcji pralin i czekoladek.
skład: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat wanilina, emulgator: E476.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA : na 100 g produktu
Wartość energetyczna: 542 kcal
Tłuszcz: 31,7g w tym kwasy nasycone: 19g
Węglowodany: 56,9g w tym cukry: 55,8g
Białko: 5,6g
Sól: 0,26g
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (12-20 st. C)
Czekolada pakowana w chroniący przed działaniem światła, tzw. doypack ze struną. (niewykorzystaną posypkę można zamknąć do ponownego użycia).
Opakowanie zawiera 250g czekolady konfekcjonowanej z oryginalnego 10kg opakowania.


Czym jest płynność czekolady?
Ważne jest, aby do danego zastosowania dobrać czekoladę właściwą pod względem płynności. Płynność oznaczana jest na opakowaniu symbolem "kropli" i uzależniona jest od ilości zawartego w czekoladzie masła kakaowego.
Czekolada z wyższym poziomem płynności zawiera więcej masła kakaowego i stworzy po zastygnięciu twardszą i cieńszą warstwę. Po odpowiednim zatemperowaniu można uzyskać pożądaną, chrupiącą powierzchnię o wysokim połysku. Czekolada z niższym poziomem płynności zawiera mniej masła kakaowego. Z takiej czekolady można uzyskać korpusy, które są mniej twarde i połyskliwe, ale za to grubsze.
Przykładowo czekolada z oznaczeniem od jednej do dwóch kropli będzie idealnie nadawać się do aromatyzowania smakiem czekolady kremów, musów, nadzień do pralin lub lodów. Oznaczenie trzech kropli jest najbardziej uniwersalne - od kremów i nadzień po robienie tabliczek czekolady, korpusów czekoladowych, maczanych czekoladek i pralin. Czekolady z czterema oraz pięcioma kroplami świetnie sprawdzą się do maczanych czekoladek i pralin tworząc cienką warstwę na ich wierzchu oraz do fontanny czekoladowej.

Jak poprawić płynność czekolady?
Dodawanie tłuszczu kakaowego - małe ilości tłuszczu kakaowego mogą poprawić płynność czekolady, bez zmiany jej smaku.
Właściwe topienie - unikaj bezpośredniego kontaktu z gorącym naczyniem, stosowanie kąpieli wodnej lub mikrofalówki z zachowaniem kontroli temperatury zapobiega przegrzaniu.
Używanie emulgatorów - dodatek lecytyny sojowej lub innych emulgatorów może zwiększyć płynność i ułatwić mieszanie czekolady z innymi składnikami.
Najczęstsze błędy związane z płynnością czekolady


Numer oferty: 61006872
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Porównaj produkty
Stan
nowy
EAN
5905996990227
Stan
nowy
EAN
5905996990234
Stan
nowy
EAN
5905996990203
Najczęściej kupowane

-19%
55,90 zł
45
,00 złhotsuplegame
4.5
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty