
1 / 1
133
,93 zł
zostały tylko 2 szt.
Dostawa
Dostawa od 12,29 zł lub darmowa dostawa od 300,00 zł.SZCZEGÓŁY
ZAPŁAĆ PÓŹNIEJ
SZCZEGÓŁY
Sprzedawca
PlanetaRozrywki
SZCZEGÓŁY
Zwroty
30 dni na odstąpienie od umowy
SZCZEGÓŁY

133.93 zł
Parametry
Stan
nowy
EAN
9788301197360
Opis
Dlaczego ryba fugu zabija smakoszy? Czy pasożyty doprowadziły do procesu czarownic z Salem? Kiedy szklanka wody lub soku grejpfrutowego może być przyczyną śmierci? Na te i wiele innych równie intrygujących pytań odpowiada John Timbrell – znany toksykolog. Wyjaśnia, dlaczego substancje chemiczne, z którymi stykamy się na co dzień, raz są pożyteczne a w innych warunkach szkodzą. W książce autor wyjaśnia ciemną stronę chemii – jak to się dzieje, że substancje chemiczne będące w naszym otoczeniu i codziennym życiu, w pewnych warunkach są pożyteczne, a w innych trujące. Przedstawia liczne przypadki zatruć, począwszy od tragicznych katastrof w Bopalu i Zatoce Minamata, poprzez podanie przyczyn, jak pasożyty doprowadziły do procesów czarownic w Salem, aż po rybę fugu – ceniony przysmak i jednocześnie trujący. Autor przekazuje wiedzę o truciznach oraz sposobach ich działania i przeciwdziałania im, zwraca uwagę, że trucizny z którymi możemy mieć kontakt przypadkowy lub zamierzony, są częścią przyrody i tylko zrozumienie ich natury umożliwi ocenę rzeczywistego ryzyka zagrożenia i nauczy bezpiecznego życia w ich otoczeniu. Książka skierowana jest do studentów na kierunkach związanych z ochroną zdrowia i środowiska oraz z ekologia, do specjalistów toksykologów, a także dla ogółu Czytelników zainteresowanych truciznami.
* Powyższy opis pochodzi od wydawcy / producenta lub powstał na jego podstawie

Numer oferty: 61965826
Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności
Porównaj produkty
Stan
nowy
EAN
9788320055160
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również
Nowe produkty