thumbnail-1
Dr.Oetker PUSZYSTE CYNAMONKI mieszanka do wypieku cynamonek na 9 szt  417g na Arena.pl

1 / 1

Dr.Oetker PUSZYSTE CYNAMONKI mieszanka do wypieku cynamonek na 9 szt 417g

7

,99 zł

z 148 szt.

Dostawa

Natychmiastowa wysyłka na adres e-mail

Sprzedawca

Kameleon_bio

1.3

Zwroty

14 dni na odstąpienie od umowy

thumbnail

7.99 zł

Parametry


Marka

Dr. Oetker

Stan

nowy

EAN

5900437084909

Opis


DR.OETKER C

YNAMONKI

mieszanka do wykonania

wypieku cynamonek

na 9 szt

417g

___

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta drożdżowego z nadzieniem cynamonowym.

Opakowanie zawiera:

- 353 g mieszanki do przyrządzenia ciasta

- 50 g mieszanki do przyrządzenia nadzienia

- 14 g drożdży suszonych instant

Dr.Oetker PUSZYSTE CYNAMONKI mieszanka do wypieku cynamonek na 9 szt  417g

Cynamonki Dr. Oetkera – puszyste bułeczki z cynamonem z Indonezji, które wyrastają w piekarniku, otulając dom zapachem ukojenia. Idealne na chłodne wieczory – wystarczy dodać mleko, masło, jajko i odrobinę mąki.

Z mieszanki otrzymujemy 9 szt. cynamonek. 1 porcja (cynamonka)= 77 g Masa netto: 417 g Cynamonki najlepiej smakują świeże, w dniu pieczenia. Przechowuj je przykryte, żeby nie wyschły. Do 3 dni będą wciąż świetnie smakowały po podgrzaniu w piekarniku. Mogą być także zamrożone do 3 miesięcy.

Dodaj:

  • - 100 g masła
  • - 125 ml mleka
  • - 1 jajko
  • - mąkę do podsypania

Sposób przygotowania

1. Podgrzanie mleka i masła

50 g masła zostaw do zmiękczenia w temp. pokojowej- użyjesz je do nadzienia. Pozostałe 50 g masła rozpuść w rondelku, następnie dodaj 125 ml mleka, wymieszaj i odstaw. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

2. Wyrabianie ciasta

Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże, jajko i rozpuszczone masło z mlekiem. Wyrabiaj mikserem (końcówki świderki lub haki) najpierw na niskich a potem na wysokich obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż wyrobione mikserem ciasto na blat, lekko podsyp mąką i wyrabiaj jeszcze do uzyskania jednolitej kuli ciasta (ok. 3 min).

3. Nadziewanie

Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach ok. 30 x 25 cm. Mieszankę do nadzienia wymieszaj z 50 g miękkiego masła. Rozsmaruj je na rozwałkowanym cieście zostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu wzdłuż jednego z dłuższych boków. Zwiń w rulon, zaczynając od przeciwległej strony i doklej na końcu nieposmarowana krawędź.

4. Cięcie cynamonek

Zaznacz miejsca cięcia na rulonie (co 3-4 cm) aby powstało 9 równych części. Wycinaj kawałki mocną nitką lub nicią dentystyczną- umieść ją pod spodem, skrzyżuj końce nad ciastem i pociągnij. Możesz też użyć ostrego noża, delikatnie wkrawając się w ciasto, by nie spłaszczyć cynamonek. Układaj cynamonki na blasze ok. 2-3 cm od siebie. Możesz za pomocą pędzelka posmarować je mlekiem.

4. Pieczenie

Nastaw piekarnik na 50°C (góra-dół) bez termoobiegu i od razu wstaw cynamonki na 30 min na środkowy poziom piekarnika, do wyrośnięcia. Następnie bez wyjmowania ciasta, ustaw temperaturę piekarnika na 160°C i piecz jeszcze przez ok. 15-17 minut do zarumienienia. Po ok. 10 min studzenia możesz udekorować cynamonki kremowym serkiem. (Wymieszaj 120 g serka kanapkowego (nie puszystego) z 2 łyżkami soku z cytryny oraz 120 g cukru pudru. Nakładaj na jeszcze ciepłe cynamonki.)

Ciasto i nadzienie. Składniki:mąka PSZENNA, cukier, 1,1% cynamon mielony, sól, aromat. Możliwa obecność MLEKA.

Drożdże duszone instant. Składniki: drożdże suszone (Saccharomyces cerevisiae), emulgator (monostearynian sorbitolu). Drożdże pakowano w atmosferze ochronnej.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100g

  • Energia 1426 kJ / 340 kcal
  • Tłuszcz 14 g
  • w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 8,5 g
  • Węglowodany 46 g
  • w tym Cukry 15 g
  • Białko 7,3 g
  • Sól 0,42 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta:

  • Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
  • ul. Adm. Dickmana 14/15
  • 80-339 Gdańsk
  • Kraj pochodzenia: Polska
Dr.Oetker PUSZYSTE CYNAMONKI mieszanka do wypieku cynamonek na 9 szt  417g

Numer oferty: 61523395

Informacje dotyczące bezpieczeństwa i zgodności

Porównaj produkty


Marka

Dr. Oetker

Stan

nowy

EAN

5900437084909


Marka

Dr. Oetker

Stan

nowy

EAN

5900437084923


Marka

Dr. Oetker

Stan

nowy

EAN

5900437027364

Inni klienci oglądali również

DR OETKER CIASTO CYNAMONKI 417G

TwojeSmaki

4.8

od 15,00 zł.
U Ciebie pojutrze

Promowany

Gellwe Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

1 osoba kupiła

Promowany

GELLWE Babeczki malinowo-waniliowe mieszanka do wypieku 238 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

Promowany

Gellwe Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

Promowany

Gellwe Babeczki borówkowe z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

1 osoba kupiła

Promowany

Delecta Pierniczki mieszanka do wypieku ciasta 350 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

Promowany

Gellwe Babeczki smak pistacjowy z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g

eMaja24_pl

4.9

od 12,99 zł lub darmowa dostawa od 250,00 zł.
U Ciebie pojutrze

1 osoba kupiła

DR OETKER PROSZEK DO PIECZENIA 30G

TwojeSmaki

4.8

od 15,00 zł.
U Ciebie pojutrze

1 osoba kupiła

Celiko BABKA BEZGLUTENOWA mieszanka do wypieku ciasta 300g

Kameleon_bio

1.3

Wysyłka na e-mail.
DR OETKER KREM DO TORTÓW TIRAMISU 109G

TwojeSmaki

4.8

od 15,00 zł.
U Ciebie pojutrze

1 osoba kupiła