Kategorie

Konto

Koszyk

thumbnail-1thumbnail-2

MOLINO DALLAGIOVANNA Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

188

,46 zł

z 80 sztuk

PayPo logo

PŁATNOŚĆ ODROCZONA

Zapłać do 30 dni, bez dodatkowych kosztów

Sprzedawca

smaki_italii_pl

5

Dostawa

od 12,00 zł. Czas wysyłki do 3 dni roboczych

Zwroty

14 dni na odstąpienie od umowy

Opis


Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

MOLINO DALLAGIOVANNA Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Mąka z pszenicy miękkiej typ 00

W 310

P / L 0,60

Doskonała mąka do tradycyjnej Pizzy Neapolitańskiej. Doskonałe brzegi pizzy, miękkie i elastyczne. Mąka rekomendowana przez AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) do wypieku autentycznej Pizzy Neapolitańskiej.

Mąka Napoletana Avpn Typ 00

Marka: MOLINO DALLAGIOVANNA

Gramatura/Pojemność: 25000 g

MOLINO DALLAGIOVANNA Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

MOLINO DALLAGIOVANNA

MOLINO DALLAGIOVANNA Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Firma Molino Dallagiovanna powstała w 1832 roku i od 6 pokoleń jest firmą rodzinną. Siedziba firmy znajduje się w Piacenzy, w samym sercu Niziny Padańskiej, jedynym miejscu we Włoszech, gdzie uprawiana jest pszenica miękka. Dzięki osiągnięciu najwyższego poziomu stosowanych technologii produkcyjnych i zaawansowanych badań, a także ogromnej pasji i prawie 200 letniemu doświadczeniu, Molino Dallagiovanna jest jednym z najlepszych producentów mąki wysokiej jakości do profesjonalnego zastosowania.


Jakość surowca

Rodzina Dallagiovanna osobiście wybiera tylko najwyższej jakości ziarna, z których część jest uprawiana w kontrolowanym łańcuchu dostaw. Dostawcy zawsze proszeni są o paszport zbożowy, który poświadcza zabiegi przeprowadzone w polu podczas siewu, wegetacji i zbioru. To gwarantuje produkt o najwyższej jakości.

Laboratorium

Badania i rozwój są niezbędne do oceny jakości: wytrzymałość, elastyczność, odporność każdej mąki sprawdzane są za pomocą analiz przeprowadzonych przy użyciu technologii najnowszej generacji. Zadaniem młyna jest nie tylko oferowanie mąki na najwyższym poziomie, ale także uzyskanie zbilansowanych, stałych i bezpiecznych produktów.

Czyszczenie i mycie

Czyszczenie jest jednym z kluczowych procesów, aby zaoferować mąkę najwyższej jakości, najpierw przeprowadzane jest czyszczenie na sucho, a następnie na mokro. Dallagiovanna jest jedynym młynem, który wykonuje mycie ziaren co pozwala na wyeliminowanie wszelkich zanieczyszczeń oraz zmiękczenie ziaren ułatwiając ich mielenie.

Mistrzowie smaku

W firmowym laboratorium „Laboratorio d’Arte Bianca”, mąki są testowane przez wewnętrznych techników i specjalistów z najlepszych włoskich szkół gastronomicznych: CAST Alimenti, AMPI oraz przez najlepszych profesjonalistów z branży i szefów kuchni z całego świata, którzy dzięki swojej sztuce i doświadczeniu, są niezbędni do ciągłego doskonalenia i rozwoju produkcji mąki.

Mąka Napoletana Avpn Typ 00 25 kg

Najczęściej kupowane

AriZona Grapeade 680ml

cannabis_spot_pl

4.9

Nutella Biscuits Tubo 166g

cannabis_spot_pl

4.9