16
,90 zł
z 25 sztuk
PŁATNOŚĆ ODROCZONA
Zapłać do 30 dni, bez dodatkowych kosztów
Sprzedawca
serceoliwy
Dostawa
Zwroty
14 dni na odstąpienie od umowy
Opis
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia „ATHENA” o niskiej kwasowości maksymalnie do 0,3%, charakteryzuje się wybuchem świeżego smaku oliwek, który odzwierciedla słoneczny i ciepły klimat Grecji.
Odmiana oliwek Koroneiki, z których produkowana jest oliwa extra virgin, mają łagodny smak i wydobywają złotą oliwę, którą wszyscy uwielbiają. Smak i aromat oliwy z oliwek pochodzącej z odmiany oliwek Koroneiki są naprawdę bardzo wyjątkowe i niepowtarzalne.
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia „ATHENA” tej znanej odmiany oliwek jest bardzo ceniona ze względu na jej łagodny i soczysty smak.
Oliwa z oliwek extra virgin ATHENA pasuje wyśmienicie do zielonej sałaty, pieczonej ryby, pieczonego mięsa, gotowanych ziemniaków lub nawet jogurtu.
W naszych gajach oliwnych w regionie Peloponezu przez cały rok uprawiamy 10 000 drzewek oliwnych z absolutną starannością i pod częstymi kontrolami, aby uzyskać najlepszą możliwą jakość.
Tak więc jesteśmy na początku listopada, gotowi do rozpoczęcia zbiorów naszych drzew oliwnych. Ważne jest dla nas, aby uniknąć uszkodzenia owoców i drzew, dlatego używamy najnowszych metod zbioru. Następnie oliwki są przenoszone w łapach z otworami wentylacyjnymi w naszym własnym młynie, w którym produkcja rozpoczyna się bezpośrednio od zmodernizowanych maszyn w optymalnych warunkach wydobywania oleju (tłoczenie na zimno). Ostatnim procesem jest filtrowanie (z filtrami papierowymi), które wspiera wysoką jakość naszej oliwy z oliwek bez zmiany właściwości chemicznych i organoleptycznych, a także jej aromatów.
Po wydobyciu oliwa z oliwek jest przechowywana z azotem w nierdzewnych zbiornikach na żywność przez około 20 dni, aby „odpocząć” od procesu produkcyjnego. W ten sposób zapewniamy maksymalną jakość aż do etapu butelkowania.
Nasza jednostka rozlewnicza posiadająca certyfikat ISO 22000: 2005 jest wyposażona w nowoczesne automatyczne maszyny do butelkowania, które przyczyniają się do szybkiej i właściwej standaryzacji oliwy z oliwek w różnych opakowaniach. Po etapie standaryzacji nasze pakowane produkty są transportowane w specjalnych ciemnych pomieszczeniach w kontrolowanych temperaturach, aż do dystrybucji.
Oliwa z oliwek jest naturalnym sokiem owocowym i słusznie może być uważana za „idealne jedzenie”, ponieważ spełnia wiele potrzeb jednocześnie. Utrzymuje organizm konsumenta silny i żyzny, nawet jeśli program diety jest słaby.
Oliwa z oliwek jest uważana za najkorzystniejszy olej roślinny. Zawiera duże ilości witamin A, B, C, D i E. W kodzie hipokratesa możemy znaleźć ponad 60 zastosowań leczniczych. Odgrywa także ważną rolę w rozwoju mózgu i szkieletu dzieci. Jest to jedyny produkt, który ma taki sam stosunek tłuszczów do mleka matki.
Jest bardzo pożywny i bardzo łatwo trawiony przez organizm.
Codzienne spożywanie oliwy z oliwek pomaga ludzkiemu organizmowi regulować czynność serca (mniejszą liczbę ruchów), zapobiega miażdżycy, rakowi i owrzodzeniom.
Ponadto pomaga w gojeniu się ran i chorób skóry, reguluje poziom cholesterolu we krwi, a także działa przeciw starzeniu. Oferuje spokój, płodność, strawność i dobrą jakość życia. Oliwa z oliwek może być określana jako „źródło życia”.
Wysoka wartość odżywcza oliwy z oliwek i jej bogate właściwości przeciwutleniające to te, które umieszczają ją na szczycie piramidy żywieniowej mieszkańców Morza Śródziemnego od tysięcy lat.
Setki różnych wzorów konsumpcji oliwy z oliwek są zawarte w niezliczonych przepisach kulinarnych, które przychodziły nam z pokolenia na pokolenie, a setki innych powstają do dziś.
Porównaj produkty
Najczęściej kupowane
Inni klienci oglądali również